Metselen

De buitengevel is vaak het visitekaartje van uw woning of pand en u wilt dat dit er dan ook top uit komt te zien. 

Ons metselbedrijf verricht metselwerk in opdracht van grote en kleine opdrachtgevers van Den Helder tot en met Amsterdam.
Ons ervaren en enthousiaste team bestaat uit vakkundige metselaars die streven naar het hoogst haalbare kwaliteit.

Onze werkzaamheden bestaat o.a. uit traditioneel metselwerk en het metselen met doorstrijkmortel in diverse metselverbanden. Metselverbanden als bijvoorbeeld halfsteens- , kruis- , klezoor- of staandverband zijn er niet alleen om het gebouw aantrekkelijker te maken maar hebben ook een constructieve functie.

Traditioneel metselen wil zeggen dat na het metselen de voegen aan de zichtzijde verdiept worden verwijderd zodat er na het drogen van de metselmortel de voeger een afwerk voeg kan aanbrengen die bestendig is tegen weer en wind.

Metselen met doorstrijkmortel of ook wel pointeren genoemd is een techniek, waarbij de metselaar de lint- en stootvoegen vrijwel direct na het metselen afwerkt. Wanneer het metselwerk enigszins is aangetrokken, krabt de metselaar de voegen met een speciale pointer enige millimeters uit en drukt vervolgens de voegen aan tot een dicht oppervlak. 

Heeft u wat te metselen voor ons? Wij staan graag klaar voor aannemers, bouwbedrijven, zzp'ers en particulieren om het metsel- en/of voegwerk op ons te nemen.

 


Voegen

Het voegen van een gevel is een ambachtelijk en specialistisch werk. Of het bijvoorbeeld een gebortselde-, doorgestreken-, of misschien wel een knipvoeg moet worden wij hebben de juiste vakmensen in de buurt om de gevel de juiste uitstraling te geven. Door diverse kleur keuzes en samenstellingen komen we met u altijd in de buurt van het bestaande of wat perfect bij het huis past. Na het aanbrengen van de voegen is er een optie om de gevel te impregneren. Door de gevel te impregneren voorkomt u dat de steen water op zuigt en verhoogt u de duurzaamheid en isolatiewaarde van u woning.  

Wij zijn aangesloten bij Keurmerk Kwaliteitsvakman . Dat geeft u de juiste garanties en bent u verzekerd van kwaliteit! 

Contactformulier