Gevelrenovatie

Scheuren in uw gevel, vervuiling of voegen die loslaten?

Dan is gevelrenovatie dé oplossing. Uw huis is nu niet meer beschermd tegen regen en vorst.

Wanneer het metselwerk van uw gevel met scheuren en/of slecht voegwerk te maken heeft en vervuild is, gaat deze minder lang mee en ontstaan er problemen op het gebied van vocht, isolatie en duurzaamheid. De schade kan erger worden en vocht kan uw huis binnendringen. Bijvoorbeeld de bekende zwarte vlekken op de binnenmuren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen of oplossen. Na een gevelrenovatie is uw gevel echter weer zo goed als nieuw.

Wat houdt een gevelrenovatie in?

Over het algemeen betekent gevelrenovatie dat de voegen en bij evt. scheuren in de gevel de kapotte stenen worden vervangen. Uw gevel bestaat voor 20% uit voegwerk. De voeg heeft een belangrijke functie tegen vochtdoorslag en een mooie voeg kan uw woning de juiste uitstraling geven.

Tijdens het renoveren is het belangrijk om uw gevel goed te laten reinigen. Bijvoorbeeld door middel van soft-stralen (zandstralen). Door het fijne zand wat op uw buitenmuren geblazen wordt schuren we de steen als het ware opnieuw op waardoor het vuil zal verdwijnen en de steen weer als nieuw is. 

Na het vervangen van het voegwerk en het stralen van de gevel is het aan te raden om de gevel te impregneren. Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat water in de steen zuigt en vuil hecht aan de gevel. Het vocht krijgt hierdoor geen kans om binnen te dringen en de isolatiewaarde blijft optimaal. Uw huis zal weer een prachtige jas krijgen!

Scheuren in u gevel? 

Wij zijn een gecertificeerd bedrijf en kunnen niet alleen scheurvorming op een professionele manier repareren, maar ook de oorzaak achter halen. In de vele gevallen scheuren de gevels door te weinig ondersteuning van het metselwerk. Dan slijpen wij de voeg er deels uit en bevestigen er een RVS wapening in die we vast drukken in de speciale mortel. Na het drogen voegen we de gevel weer netjes en repareren we de stenen met onze reparatie mortel op kleur. Een scheur kan door diverse redenen ontstaan. Gebrek aan een goede fundering, te grote overspanning, slecht of matig metselwerk, geen of te weinig dilatatie, doorgeroeste (spouw) ankers enz enz enz. Wij kunnen voor achter halen waarom de gevel is gescheurd en zullen dit voor u oplossen. Klik hier voor een video

Benieuwd wat het u gaat kosten of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. 

 

Contacformulier